Liten återblick...
Sist träffades vi där där det förväntades att det skulle pirra till lite extra :-)
Trots att det var söndag och snöstorm så visst pirrade det till... lite grann i alla fall. Vi skrapade ju ändå ihop 250 kr. Bättre lycka och mer pirr nån annan gång kan vi hoppas ;-)
Hur som helst hade vi som vanligt otroligt trevligt och vi åt fantastiskt god mat. Vi började med en skaldjursrulle till förrätt och avslutade med en gudomlig Toblerone parfait. Där emellan sörplade vi likt kungahuset i oss en värmande Nobelsoppa. Till detta inmundigades ett riktigt gott vitt vin av bästa sort.
Mätta, belåtna och nöjda över god mat och vinstpengar bokade vi in nästa träff till lördagen den 24 april hemma hos undertecknad. Vad vi kan förvänta oss av den kvällen vet ingen ännu men klart är att alla bör ta med sig rena trosor och en hungrig mage :-)
Kräft & Räkrulle
125 g smör
2,5 dl mjöl
3 dl mjölk
lite salt
4 ägg
Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjöl, mjölk och smaka av med salt. Rör i äggen ett i taget i smeten. Grädda som en rulltårta i 200º i 20-25 min.
Geggan
1 kg räkor med skal, alternativt 1 burk räkor och 1 burk kräftstjärtar i lag.
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs
1 dl creme fraishe
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 msk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
Dela räkor/stjärtar i mindrebitar. Blanda alla ingredienser och bred ut på rulltårtan när den svalnat. Rulla ihop och lägg på fat. Garnera med sallad.
Nobelsoppa
4 rivna morötter
Olja
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
3 fiskbuljongtärningar
400 g räkost
2 msk creme fraishe
1 pkt dill
Bryn de rivna morötterna i olja i 10-15 min. Pudra över mjölet och häll i övriga ingredienser. Låt puttra i ca 15 min. Förslag på tillbehör: räkor, kräftstjärtar, hackad lök, dill.
Tobleroneparfait
125 g toblerone
3 äggulor
1/2 dl socker
2 1/2 dl grädde
50 g hackad blockchoklad
Smält tobleronen i vattenbad eller i micron.
Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Vispa grädden och blanda med äggvispet.
Rör ner ca 1/3 av det vispade, lite i taget, i den smälta tobleronen. Rör till en jämn massa. Rör därefter ner chokladblandningen i resten av det vispade. Blanda slutligen ner blockchokladen.
Häll upp smeten i en plastfolieklädd form eller i 4 portionsformar.
Frys i minst 4 timmar. Skär upp och servera genast uttagen ur frysen.
Vi ses snart
Kram på er alla
Underbart var ordet =)) ser fram emot den 24:e!!