Mat mat mat

Jag kommer inte ihåg mycket av den kvällens eventuella vinster däremot kommer jag ihåg att vi fick ett fantastiskt gott bröd som mästerbagaren Ljung hade snott ihop. Jag har testat det och ni kan inte tro vad enkelt det är att baka ett så fantastiskt bröd. Ni måste prova

Och det ska ni få göra så fort ni fått receptet av mig. Jag blir så trött på mig själv. Alla fina bilder och recept är som bortblåsta. Jag hittar de inte. Men känn ingen sorg, jag har det på plats här på bloggen vilken dag som helst.


Vilket antiklimax...

Halleluja jag har hittat alla bilder och recept!!

Här är receptet på de otroligt goda baugetterna som Ljung snodde ihop. TRY THEM!!



Vridna baugetter

6 dl ljummet vatten
1/2 pkt jäst
2 tsk salt
1,3 liter vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Strö på salt och rör ut jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, tillsätt mjölet och rör om till en deg.

Täck bunken och jäs i ca 2 timmar. (hellre längre än kortare. Det är den långa jästiden som är hemligheten med det här brödet)

Värm ugnen till 250-260°. Smörj en bakplåt. Häll ut degen på mjölat bakbord. KNÅDA INTE!
Skär i stället degen i 3 delar och bara forma eller "fös" ihop degbitarna till avlånga baugetter - lika långa som plåten. Mjöla de de utbakade bröden lätt, vrid dem i spiral och lägg över dem på plåten. Skåra dem med vass kniv. Jäs i ca 10-15 min

Grädda i den starka ugnsvärmen ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150° och grädda i ytterligare 15-20 minuter.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0