New York here we come
Äntligen har vi kommit igång med det som vi pratat om sen sista april och nu kan ingenting stoppa oss. Vi ska åka till New York, kanske inte i år men nångång. Så här är upplägget... På en bestämd dag och tid träffas vi hemma hos någon av oss för att skrapa triss. Alla har med sig 4 lotter var vilket innebär att vi har 24 chanser per gång att vinna storkovan. Värdinnan bjuder på nåt smask att äta och dricka, som vi övriga likt hungriga vargar smoskar i oss med glädje
Lördagen den 7/6 träffades vi för första gången hemma hos JÅ. Spända och förväntansfulla skålade vi oss välkomna i en svalkande fördrink. Alla hade stora förhoppnigar om att vi nu kommer att bli miljonärer hela bunten. Stämningen var på topp när vi satte oss ute på altanen och smuttade på drink och åt snittar. När vi gått igenom det senaste skvallret gick vi till bords. Vi blev bjudna på en läckert sommarfräch sallad med kallskuren kyckling. Vin och mer skvaller och mycket skratt under hela måltiden hör liksom till när man är ett gäng tjejer som träffas. När vi ätit oss mätta dukades det fram ännu mer gott. Kaffe och krispig chokladmousse.
Nu var det dax... lotterna skulle skrapas, miljonerna skulle ticka in. Resan till New York känns nära nu... JÅ tog fram sin smörkniv från staterna som liksom skulle symbolisera USA och ge oss tur. Vi började med att lägga upp reglern. Allt upp till och med 100 kr löser vi in till nya lotter som skrapas på nästa träff, allt över 100 kr går till reskassan...
Virre började och alla satt vi som förstenade, höll andan och hoppades på storvinst. Nej, ingenting på första försöket. Men det är lugn, vi hade ju 23 lotter kvar... Fatet med lotter gick laget runt och inte förrän Virre fick sin andra chans kom den första vinsten. Yes!!!
Vi hade just skrapat in 25 kr! När alla hade skrapat 4 lotter var visade det sig att det låg 1 lott kvar på fatet. Hur den hade lyckats smyga sig med är en gåta men den fick naturligtvis ingå i potten. 25 lotter var nu skrapade och resultatet blev blev dett:
100 kr som vi köser in till 4 nya lotter
50 kr till potten.
Ja vad ska man säga, vi hade i alla fall roligt. Jag, Ulrika, ser emot när vi ska ha skrapning hos Virre :-) Det kommer att bli en ny spännande upplevelse, i alla fall för mig...
Kvällens RECEPT à la Åhs
Svalkande fördrink
Mousserande vin
fläderblomssaft
citronmeliss
is
Gör isbitar med citronmelissblad, blanda vin och saft i en tillbringare och kyl med meliss-is.
Altansnittar
Fajitasbröd
soltorkadetomater i olja
mossarellaost
Lägg tomat och ost mellan två bröd, du kan med fördel få med kryddor och olja på brödet. Stek i ugnen tills osten smällt och brödet fått lite färg.
Sommarfrächsallad med marinerad kyckling
500 g kycklingfilé (funkar även med fläskfilé)
svartpeppar
olja & smör
1 msk färsk rosmarin
Bryn filéerna i smör och olja, peppra och strö på rosmarinen. Stek i ugnen, 125 ° i ca 30 min.
Gör undertiden en marinad på:
skal av 1/2 citron
2 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
salt.
Häll mainaden över det varma köttet. Marinera i 1-2 dygn.
Blanda en sallad med
spenat
isbergssallad
jordgubbar
valnötter
fetaost
oliver
svarta bönor
salt & peppar
hallonbalsamvinäger
olivolja
Krispig chokladmousse
5 dl vispad grädde
2 äggulor
2 msk socker
300-500 g choklad med krisp.
Smält chokladen, vispa äggula och socker. Rör i chokladen och vänd sedan ner grädden. Lägg upp i portionsskålar och ställ kallt.
Lördagen den 7/6 träffades vi för första gången hemma hos JÅ. Spända och förväntansfulla skålade vi oss välkomna i en svalkande fördrink. Alla hade stora förhoppnigar om att vi nu kommer att bli miljonärer hela bunten. Stämningen var på topp när vi satte oss ute på altanen och smuttade på drink och åt snittar. När vi gått igenom det senaste skvallret gick vi till bords. Vi blev bjudna på en läckert sommarfräch sallad med kallskuren kyckling. Vin och mer skvaller och mycket skratt under hela måltiden hör liksom till när man är ett gäng tjejer som träffas. När vi ätit oss mätta dukades det fram ännu mer gott. Kaffe och krispig chokladmousse.
Nu var det dax... lotterna skulle skrapas, miljonerna skulle ticka in. Resan till New York känns nära nu... JÅ tog fram sin smörkniv från staterna som liksom skulle symbolisera USA och ge oss tur. Vi började med att lägga upp reglern. Allt upp till och med 100 kr löser vi in till nya lotter som skrapas på nästa träff, allt över 100 kr går till reskassan...
Virre började och alla satt vi som förstenade, höll andan och hoppades på storvinst. Nej, ingenting på första försöket. Men det är lugn, vi hade ju 23 lotter kvar... Fatet med lotter gick laget runt och inte förrän Virre fick sin andra chans kom den första vinsten. Yes!!!
Vi hade just skrapat in 25 kr! När alla hade skrapat 4 lotter var visade det sig att det låg 1 lott kvar på fatet. Hur den hade lyckats smyga sig med är en gåta men den fick naturligtvis ingå i potten. 25 lotter var nu skrapade och resultatet blev blev dett:
100 kr som vi köser in till 4 nya lotter
50 kr till potten.
Ja vad ska man säga, vi hade i alla fall roligt. Jag, Ulrika, ser emot när vi ska ha skrapning hos Virre :-) Det kommer att bli en ny spännande upplevelse, i alla fall för mig...
Kvällens RECEPT à la Åhs
Svalkande fördrink
Mousserande vin
fläderblomssaft
citronmeliss
is
Gör isbitar med citronmelissblad, blanda vin och saft i en tillbringare och kyl med meliss-is.
Altansnittar
Fajitasbröd
soltorkadetomater i olja
mossarellaost
Lägg tomat och ost mellan två bröd, du kan med fördel få med kryddor och olja på brödet. Stek i ugnen tills osten smällt och brödet fått lite färg.
Sommarfrächsallad med marinerad kyckling
500 g kycklingfilé (funkar även med fläskfilé)
svartpeppar
olja & smör
1 msk färsk rosmarin
Bryn filéerna i smör och olja, peppra och strö på rosmarinen. Stek i ugnen, 125 ° i ca 30 min.
Gör undertiden en marinad på:
skal av 1/2 citron
2 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
salt.
Häll mainaden över det varma köttet. Marinera i 1-2 dygn.
Blanda en sallad med
spenat
isbergssallad
jordgubbar
valnötter
fetaost
oliver
svarta bönor
salt & peppar
hallonbalsamvinäger
olivolja
Krispig chokladmousse
5 dl vispad grädde
2 äggulor
2 msk socker
300-500 g choklad med krisp.
Smält chokladen, vispa äggula och socker. Rör i chokladen och vänd sedan ner grädden. Lägg upp i portionsskålar och ställ kallt.
Kommentarer
Postat av: Åsa
Det här var ju en fyndig grej UW. Vi hoppas på vinst nästa gång. Trevligt trevligt!
Trackback