Recept à la Virre
Romtårta med goda kex

Philadelphiaost
Rödlök
Rom
Hacka löken och rör ihop med osten. Forma som en tårta och lägg upp på ett fat. Garnera tårtan med valfri rom och servera med goda kex.
Läcker lax i ugn

En laxflé per pers
Grädde
Vitlöksoliver
Soltorkade tomater (typ ridderheims på burk)
salt & peppar
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnsform, strö över oliver och soltorkade tomater. Slå sen över grädden och salta och peppra.
Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 15 min ( vid tjocka filéer låt stå lite längre).
OBS... om det inte smakar lika gott som hemma hos veronica ring och dubbelchecka receptet med henne...
Pannacotta med blåbär och limesocker

Till 4 pers
1 Vaniljstång
4 dl grädde
1/2 dl socker
1 1/2 gelatinblad.
3 dl blåbär
2 lime
3/4 dl socker
Töm grädden och sockter i en kastrull, skåra och skrapa vaniljstången och lägg i sockergrädden. Koka upp och låt sjuda i ca 15 min under omrörning. Blötlägg gelatinet i iskallt vatten i ca 5-10 min.
lägg i gelatinet. Töm upp i portionsskålar och ställ svalt i några timmar innan servering.
Riv skalet och pressa ur saften ur limen och rör ihop det med sockret.
Toppa pannacottan med blåbär och limesocker.

Philadelphiaost
Rödlök
Rom
Hacka löken och rör ihop med osten. Forma som en tårta och lägg upp på ett fat. Garnera tårtan med valfri rom och servera med goda kex.
Läcker lax i ugn

En laxflé per pers
Grädde
Vitlöksoliver
Soltorkade tomater (typ ridderheims på burk)
salt & peppar
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnsform, strö över oliver och soltorkade tomater. Slå sen över grädden och salta och peppra.
Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 15 min ( vid tjocka filéer låt stå lite längre).
OBS... om det inte smakar lika gott som hemma hos veronica ring och dubbelchecka receptet med henne...
Pannacotta med blåbär och limesocker

Till 4 pers
1 Vaniljstång
4 dl grädde
1/2 dl socker
1 1/2 gelatinblad.
3 dl blåbär
2 lime
3/4 dl socker
Töm grädden och sockter i en kastrull, skåra och skrapa vaniljstången och lägg i sockergrädden. Koka upp och låt sjuda i ca 15 min under omrörning. Blötlägg gelatinet i iskallt vatten i ca 5-10 min.
lägg i gelatinet. Töm upp i portionsskålar och ställ svalt i några timmar innan servering.
Riv skalet och pressa ur saften ur limen och rör ihop det med sockret.
Toppa pannacottan med blåbär och limesocker.
Kommentarer
Trackback