vad hände sen...?

jo vi gick ju ner och spa:ade så det stod härliga till. Som jag sa tidigare blev vi ju så rena och lena. Ett tips som varken är dyrt eller svår men ack så skönt är det saltskrubb jag hade rört ihop inför kvällen. Fantastiskt skönt att skrubba bort all vinterhud...

Saltskrubb
1 pkt grovsalt
ca 1/2 dl olivolja
Några droppar eterisk olja

Rör ihop och skrubba på. Direkt efter skrubb kan man med fördel smörja in sig men en mjukgörande olja, ex Aroma massage Oil Relax från Åhléns. Så skönt






Efter härlig behandlig bjöds vi alla på en derssert från himlen.

Dumlefluff
5 dl grädde
2 påsar Dumlekola

Värm grädden utan att den kokar. Smält ner Dumlekolan och rör till en jämn smet. Ställ i kylen över natten. Dagen efter vispar du gräddblandningen till ett fluff och klickar upp i portionsskålar.
5 dl grädde räcker till ca 6 portioner.


Hoppas vi ses snart
Kram på er alla

Bättre sent än aldrig...

...som man lite trist brukar säga när man inte gjort det man ska i tid. Hur som helst....

Tack för senast, det var hur kul som helst. Känner mig len som en babystjärt fortfarande. En repris utlovas :-)

Inte nog med att vi skrubbade, ansade, tvättade och smörjde oss.. vi skrapade ju också. Hela 275 kronor skarapade vi ihop, om jag inte missminner mig. Det är 225 rätt ner i kuvertet och två nya lotter till nästa gång. ÅB tog hem kuvertet så vi kan redan nu börja längta och se fram emot nästa träff. Jag tar för givet att förslag på datum kommer till oss inom kort.

Nu var det ju så att vi inte bara smörjde utsidan, vi smörjde insidan också. Vi började kvällen med med en frostad jordgubbsspritzer. Kanske inte det goaste jag druckit men den var enkel att göra.

Spritzer
Mixa halvtinade bär, klicka ner i höga glas och fyll på med ett gott vitt vin.


Direkt efter drinken hälsade jag till bort med en rykande het kycklingpaj, currysås och krispig sallad.

Kycklingpaj

Pajdeg:
3 dl mjöl (jag använde mig av vetemjöl spec m fullkorn)
125 g smör
2 msk vatten
En nypa salt

 

Fyllning:

1/2 grillad kyckling
1 röd paprika
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
100 gr riven ost
Curry, cayennepeppar, salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.

Skär margarin i bitar. Blanda det med mjölet och saltet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i 15–30 minuter. Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.

Skär grönsakerna och löken. Bryn i stekpanna och krydda med cayennepeppar, curry och salt. Blanda crème fraiche, grädde och tomatpuré. Fyll skalet med kycklingen och grönsaksblandningen. Häll över vätskan. Strö över osten. Vätskan kan med fördel fördubblas, om du gillar lite geggigare paj vill säga.

Ställ in i ugnen i ca 20 min tills den fått färg.

Currysås: Currysåsen som jag hade till var gjord på creme fraiche, lite majonnäs, salt, peppar, curry, och "pyttelite" socker.

Mums filli babba!


RSS 2.0