Är vi igång igen??

Ja det är vi, vi är på gång igen!!
Men helt ärligt har vi ju aldrig ens slutat, eller hur?
Tiden rullar och åren går, bara vår skönhet som består. 😊

Vi har träffats, vi har setts, vi har ätit, vi har skrattat. Inget av det har ändrats och det är fantastiskt och lika roligt varje gång. Igår var inget undantag, träff hos Vonca som bjöd på massa gott och skönt bad. Mer info och recept kommer senare 😉

Men vad är väl ett Trissjunta.bloo-inlägg utan ett recept??
Här får ni ett spontanrecept för max 2 personer att njuta av idag lördag...

Lördagsmys:
ca 500 gram färska räkor
1 flaska Bollinger
 
 

Voila!
Enkelt och jädra gott!
Trevlig lördag på er alla <3



Snopet...

Slängde mig i soffan nu med en knepig känsla i magen. Vet inte om det är de två kopparna kaffe, jättemackan med den avslutande browniesen som är orsaken till bubblet. Eller är det besvikelse jag känner??

Alltså missförstå mig rätt nu. Fikat var fantastiskt gott, och sällskapet lika trevligt som vanligt. Men skrapet var idag under all kritik.
26 lotter = 650 kr...
Vi hade vinnst på 4 av dessa lotter 
25 kr x1  = 100 kr i vinnst

Jag ensam fikade för 120 kr... my god, vi skrapade inte ens ihop till en fika.

Nu har jag bestämt mig, det är kaffet jag känner av.
Bättre lycka med lotterna nästa gång... Ryktas om en after work med Vonka i feb.

Ps... lägenheten bokad 1-3 april



Smygstartar julen med lite tecknat redan nu... mer får ni den 24:e kl 15


 


Äntligen

I morgon ska det skrapas. Som så ofta är det lite extra mycket för alla så här i december. Men en fika på stan är mer än trevligt och det vi stressade mammor känner att vi mäktar med nu.

Bestämt är att vi träffas kl 17.30 på det nya stället Kaffebaren vid Salutorget. De har öppet till kl 19 så det blir inget nattsudd direkt.

Ett tips för er som inte har varit där ännu - Ta med kontanter. Vid mitt besök där i lördags fick jag veta att kortmaskinen inte har installerats ännu så det var bara kontanter som gällde.
Förutom alla möjliga kaffe-varianter finns det både varma och kalla smörgåsar, wraps, muffins, pajer, morotskaka och mycket mer att välja på. Så jag är helt säker på att vi alla kommer att gå därifrån mätta, nöjda och med en rejäl slant i kuvertet.

Vi ses i morgon

En frus upplevelser...

Den 9 oktober åkte jag glad i hågen hem till Åsa Lj för att skrapa triss. Hade en ganska arbetssam dag bakom mig med tvätt och städning av huset. Vi hade fått tydliga direktiv om att vara på plats redan kl 16. Lite i tidigaste laget tänkte jag, men ändå fullt förståeligt med tanke på att de små barnen vill ha lugn och ro på kvällen.

Rätt som, utan att jag riktigt var beredd på det, var det dags att skynda iväg. Jag tittade på mig själv i spegeln och gjorde en snabb övervägning om jag skulle byta om, piffa mig. Men nej
Moppen krånglade så innan jag kom iväg hade klockan hunnit bli kvart över 16, typiskt. Väl på plats hade alla så klart redan kommit. En tanke slog mig när jag sparkade av mig mina gympadojjor att jag kanske borde ah tagit de svarta stövlarna jag å - som ALLA andra hade gjort. Men men, jag flåsade in i köket och möts upp av värdinnan som räcker över mig ett glas bubbel. - Skål på er alla, säger jag och tänker än en gång att jag borde ha bytt om ändå. Alla var så glittriga och fina, jag var liksom bara varm.

Innan jag har hunnit att ta en andra klunk av bubblet är det dags att sätta sig till bords, för vi måste helst äta innan familjen kommer hem... Det var fint dukat och vinet är redan uppslaget. Här går det undan tänkte jag och högg in på en pizzaslice. Vi äter, dricker, fnittrar och pratar. Rätt som det är kommer familjen hem - aj då.



Vi hade nästan ätit klart när familjen dök upp och vi fick veta att det här minsann var en annorlunda trissjunta. Alla fick vi varsin scarf som vi skulle ha som ögonbindel, vi skulle ut på äventyr!! Alla blev extra fnittriga och undrade vad som skulle hända - vart skulle vi åka??
Alla baxade in sig i bilen, knöt på sig ögonbindeln och vi drog iväg.



Så här i efterhand har jag ju förstått att det bara var jag som satt där med ögonbindeln på. Trots en tendens till åksjuka var jag ändå väldigt spänd på vad vi skulle få vara med om under kvällen. Efter en snurrig färd var vi äntligen framme och vi ( läs Ullis ) leddes upp för en lång trappa och in i värmen. På given signal drogs bindeln av och jag stod framför en lång radda av mina nära och kära vänner... Va i hela fridens liljor gjorde alla dem på vår Trissjunta?? Jag fattade ingenting...

- Skål Fru Holmqvist! ropade alla och jag skålade glatt medan tankarna rusade runt i skallen på mig. Efter att jag för kanske 5:e gången fick påtalat för mig att det inte var nån trissjunta utan Fruhippa, började polletten trilla ner - Jag hade blivit totalt grundlurad, hur hade det gått till?? Fantastiskt roligt och smickrande var det och jag blev så rörd och visste inte om jag skulle gråta eller fortsätta att skratta hysteriskt.

Nu tog hippan vid där juntan så bryskt avbrutits. Vi hade en fantastiskt rolig kväll med vin och Himmelriket (bilder och information om detta har av sensuren plockats bort), därefter åkte vi ner på Texat och åt oss riktigt proppmätta. Kvällen avslutades med mingel på Manis.


Jag imponeras över att ni är så hilma bra på att hålla hemligheter :-)
De levererade paketen - har de levt upp till era förväntningar?? -Svar ja, säger jag...
Hoppas ni alla hade lika roligt som jag

TACK ALLA INBLANDADE för en fantastisk kväll




Recept Château Brinck

Svalkande sommardrink



Lägg en kula Sia Hallonsorbet i botten av ett högt glas och fyll på med Mousserande Jordgubbsvin (nr 12950), toppa med en färsk jordgubbe.


Grillbuffé



Ladda buffén med valfria tillbehör, spätta på och grilla. Servera en härlig sallad och goda såser till.
Kan inte misslyckas.


Läcker grillsås
1 dl olja
1 dl chilisås
1 gul lök
3 msk socker
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Hacka lök och pressa vitlöken, rör ihop alla ingredienser.
Passar både att ha som marinad men framför allt som en smakrik grillsås.



Underbar avslutning på en härlig sommarmiddag



Skämmes...

Ja, det får jag göra. Men så är det ju ibland, eller ganska ofta om jag ska vara ärlig.
Skämmes är verkligen inget Åsa behöver göra...
Det var ett bra tag sen nu men jag minns det som om det vore igår :-)

Hon är kul Åsa, först bjuder hon in till träff i all enkelhelt och alla, eller i vart fall jag, är helt inne på att vi tar en enkel picknick på stranden. Knappt så att vi behövde byta om efter dagens solbadande. Det enda vi behövde för kvällen var en extra tröja för att värma våra solsvedda kroppar. På filten, som så ofta är fylld av sand skulle vi få ett glas vin, en uppskuren baugette och en ask vitlöksost. Det är ju Trisslotterna vi ska ha fokus på inte vad vi stoppar i oss...

Men döm om min stora förvåning och glädje när jag lite sent om sider anländer till Chateau Brinck och värsta grillbuffén. Vin och baugette står fortfarande på menyn plus massa annat gott, det vi slapp denna gång var knastret mellan tänderna under måltiden :-)

Förutom en fantastisk grillbuffé där vi fick mixa ihop våra egna grillspett bjöds vi på en härligt svalkande sommardrink till att börja med. Som avslutning serverades fantastiska jordgubbar med glass. En helt perfekt sommarmiddag från början till slut.

Fantastiskt gott och trevligt som vanligt. Trissskrapet var inte så himla dåligt det eller. Vi skrapade ihop hela 325 kr det innebär att vi nu har lite drygt 2300 kr i kuvertet. Vi närmar oss, vi närmar oss. I den här takten är det snart läge att börja se oss runt efter en lämplig flystol till New York, säg om en si så där 10-12 år ungefär ;-)

vad hände sen...?

jo vi gick ju ner och spa:ade så det stod härliga till. Som jag sa tidigare blev vi ju så rena och lena. Ett tips som varken är dyrt eller svår men ack så skönt är det saltskrubb jag hade rört ihop inför kvällen. Fantastiskt skönt att skrubba bort all vinterhud...

Saltskrubb
1 pkt grovsalt
ca 1/2 dl olivolja
Några droppar eterisk olja

Rör ihop och skrubba på. Direkt efter skrubb kan man med fördel smörja in sig men en mjukgörande olja, ex Aroma massage Oil Relax från Åhléns. Så skönt






Efter härlig behandlig bjöds vi alla på en derssert från himlen.

Dumlefluff
5 dl grädde
2 påsar Dumlekola

Värm grädden utan att den kokar. Smält ner Dumlekolan och rör till en jämn smet. Ställ i kylen över natten. Dagen efter vispar du gräddblandningen till ett fluff och klickar upp i portionsskålar.
5 dl grädde räcker till ca 6 portioner.


Hoppas vi ses snart
Kram på er alla

Bättre sent än aldrig...

...som man lite trist brukar säga när man inte gjort det man ska i tid. Hur som helst....

Tack för senast, det var hur kul som helst. Känner mig len som en babystjärt fortfarande. En repris utlovas :-)

Inte nog med att vi skrubbade, ansade, tvättade och smörjde oss.. vi skrapade ju också. Hela 275 kronor skarapade vi ihop, om jag inte missminner mig. Det är 225 rätt ner i kuvertet och två nya lotter till nästa gång. ÅB tog hem kuvertet så vi kan redan nu börja längta och se fram emot nästa träff. Jag tar för givet att förslag på datum kommer till oss inom kort.

Nu var det ju så att vi inte bara smörjde utsidan, vi smörjde insidan också. Vi började kvällen med med en frostad jordgubbsspritzer. Kanske inte det goaste jag druckit men den var enkel att göra.

Spritzer
Mixa halvtinade bär, klicka ner i höga glas och fyll på med ett gott vitt vin.


Direkt efter drinken hälsade jag till bort med en rykande het kycklingpaj, currysås och krispig sallad.

Kycklingpaj

Pajdeg:
3 dl mjöl (jag använde mig av vetemjöl spec m fullkorn)
125 g smör
2 msk vatten
En nypa salt

 

Fyllning:

1/2 grillad kyckling
1 röd paprika
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
100 gr riven ost
Curry, cayennepeppar, salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.

Skär margarin i bitar. Blanda det med mjölet och saltet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i 15–30 minuter. Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.

Skär grönsakerna och löken. Bryn i stekpanna och krydda med cayennepeppar, curry och salt. Blanda crème fraiche, grädde och tomatpuré. Fyll skalet med kycklingen och grönsaksblandningen. Häll över vätskan. Strö över osten. Vätskan kan med fördel fördubblas, om du gillar lite geggigare paj vill säga.

Ställ in i ugnen i ca 20 min tills den fått färg.

Currysås: Currysåsen som jag hade till var gjord på creme fraiche, lite majonnäs, salt, peppar, curry, och "pyttelite" socker.

Mums filli babba!


Nu är det vår tur!!

Vår tur att kliva ur vintergarderoben och kliva i vårgarderoben. Så fort snön smält och solen börjar värma är vi pigga på att städa, kratta, ansa, plocka, fixa och dona för att vi ska få så fint det bara går både inomhus och utomhus.

Men jag då!!..tänkte jag, när jag förra helgen krattade och rev i gräsmattan. Jag vill också fixas, donas, ansas för att bli vårfin. Så sikta in er på att ni redan klockan 18.00 nu på lördag inleder er resa tillsammans med mig mot ett nyare och fräschare juntagäng.

Packlista:

* 4 trisslotter
* rena trosor
* deodorant
* handduk

Vi ses på lördag
kram


Snart time igen

Hej på er
Snart är det dax igen. Jag gissar att ni liksom jag har haft en period av mycket jobb och annat slit. Därför vill jag bjuda in er till en lugn och avslappnad kväll. Eftersom vi går mot ljusare tider är det inte mer än rätt att vi möter våren på det sätt vi kan, på bästa sätt, på ett skönt sätt

Tänk njutning
Tänk vällust
Tänk värme
Tänk avkoppling
Tänk rena trosor ;-)


Familjen H/W hade för övrigt grillpremiär i helgen. Trots snudd på snöstorm och ösregn blev resultatet fantastiskt gott. Alla grillmästare har ju sin egen favoritmarinad och jag tänkte nu att ni skulle få ta del av min.
Superenkel men framför allt supergod...



UW:s Örtmarinad
till ca 1 kg kött

Saften av 2 apelsiner
Saften av 2 citroner
ett pkt provencalska örter (frysta)
2-3 hackade vitlöksklyftor
1/2 dl olja
4-5 dl ketchup
salt och peppar

Bara att röra ihop och lägg i det kött ni valt.

Mums filli babba...


Vi ses den 24 april





Liten återblick...

Sist träffades vi där där det förväntades att det skulle pirra till lite extra :-)
Trots att det var söndag och snöstorm så visst pirrade det till... lite grann i alla fall. Vi skrapade ju ändå ihop 250 kr. Bättre lycka och mer pirr nån annan gång kan vi hoppas ;-)

Hur som helst hade vi som vanligt otroligt trevligt och vi åt fantastiskt god mat. Vi började med en skaldjursrulle till förrätt och avslutade med en gudomlig Toblerone parfait. Där emellan sörplade vi likt kungahuset i oss en värmande Nobelsoppa. Till detta inmundigades ett riktigt gott vitt vin av bästa sort.

Mätta, belåtna och nöjda över god mat och vinstpengar bokade vi in nästa träff till lördagen den 24 april hemma hos undertecknad. Vad vi kan förvänta oss av den kvällen vet ingen ännu men klart är att alla bör ta med sig rena trosor och en hungrig mage :-)


Kräft & Räkrulle



125 g smör
2,5 dl mjöl
3 dl mjölk
lite salt
4 ägg

Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjöl, mjölk och smaka av med salt. Rör i äggen ett i taget i smeten. Grädda som en rulltårta i 200º i 20-25 min.

Geggan
1 kg räkor med skal, alternativt 1 burk räkor och 1 burk kräftstjärtar i lag.
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs
1 dl creme fraishe
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 msk pressad citron
2 msk finhackad rödlök

Dela räkor/stjärtar i mindrebitar. Blanda alla ingredienser och bred ut på rulltårtan när den svalnat. Rulla ihop och lägg på fat. Garnera med sallad.


Nobelsoppa



4 rivna morötter
Olja
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
3 fiskbuljongtärningar
400 g räkost
2 msk creme fraishe
1 pkt dill

Bryn de rivna morötterna i olja i 10-15 min. Pudra över mjölet och häll i övriga ingredienser. Låt puttra i ca 15 min. Förslag på tillbehör: räkor, kräftstjärtar, hackad lök, dill.


Tobleroneparfait



125 g toblerone
3 äggulor
1/2 dl socker
2 1/2 dl grädde
50 g hackad blockchoklad

Smält tobleronen i vattenbad eller i micron.
Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Vispa grädden och blanda med äggvispet.
Rör ner ca 1/3 av det vispade, lite i taget, i den smälta tobleronen. Rör till en jämn massa. Rör därefter ner chokladblandningen i resten av det vispade. Blanda slutligen ner blockchokladen.
Häll upp smeten i en plastfolieklädd form eller i  4 portionsformar.
Frys i minst 4 timmar. Skär upp och servera genast uttagen ur frysen.



Vi ses snart
Kram på er alla


Men Hello!!

Jag tror att det är nåt på gång, solen skiner fåglarna kvittrar och det droppar från taken...VÅREN ÄR PÅ VÄG!!
Hoppas det går fort jag längtar verkligen efter vår gräsmatta nu. Snart så...

Det har nu gått några veckor sen vi sågs sist och jag tänkte börja med dra en ekonomirapport för er.
Om jag inte har räknat helt galet har vi träffats 10 gånger, inkluderat sista april och Ladies Night. Me de extra lotterna vi får med oss varje gång, med Lisas extra lotter i S-vall och med de två extra lotterna sist så har vi totalt skrapat 266 lotter sen start.

Och vad är då utfallet av denna enorma skörd av lotter?? Håll i hatten....

1 565 kr totalt

Det blir ca 260 kr per person vilket kanske räcker till en skaplig varmrätt och ett glas vin på Radjos...

Don't forgett 24 april at eighteen hundred hours, då träffas vi hemma hos mig :-)

Pirr pirr pirr ;-)

I juni bestämde vi att det är Virres tur att ordna nästa träff. Och vi vet ju alla vad vi har att vänta oss då. Guuud vad spännande det ska bli... att skrapa triss igen alltså :-)

En gång när jag träffade den tilltänkta värdinnan sa hon med bestämdhet att vi ska träffas vecka 7. Hon sa i och för sig inte vilken dag, men vecka 7 det sa hon. Vi kan väl gemensamt stöta på henne så att vi får klarhet i livets viktiga frågor: Var? När? Hur?

Jag menar det är ju mycket som måste förberedas inför nästa Trissjunta, inte minst för värdinnan :-)
Det ska köpas lotter och det ska...

Hm, ursäkta jag ska inte gå händelserna i förväg här nu men viss känns det väl extra pirrigt och spännande. Likt ett barn kvällen före julafton är jag så otroligt förväntansfull och liksom lycklig på nåt sätt inför vecka 7.

Du som känner dig ha koll på ekonomin i kuvertet, hur många år har vi kvar till New York-resan??


Ses snart

Sex and the city...

I juni 2009, närmare bestämt den 16:e, träffades vi alla hemma hos JÅ och hälsades välkomna med en äkta Carrie Bradshaw-drink.  SMASK!



Cosmopolitan
4 cl citronvodka
2 cl Cointreau
4-6 cl cranberryjuice
(pressad citron eller lime)

Röres eller skakas beroende på om du vill ha drinken klar eller grumlig. Servera i martiniglas med en citronskiva som garnering.


Därefter bjöds vi på en otroligt maffig Cecarsallad. Till dessert blev vi bjudna på en läcker grej i glas som liksom låg i skikt.




Ni ser ju vad gott det ser ut. Är nu inne på min fjärde dag av en tuff sopp-kur och känner att jag skulle kunna slicka skärmen. Aaahhh vad sugen jag blir... men nä, det går jättebra och jag är inte alls hungrig egentligen...

Som ni förstår kommer jag att återkomma med recept.



Mat mat mat

Jag kommer inte ihåg mycket av den kvällens eventuella vinster däremot kommer jag ihåg att vi fick ett fantastiskt gott bröd som mästerbagaren Ljung hade snott ihop. Jag har testat det och ni kan inte tro vad enkelt det är att baka ett så fantastiskt bröd. Ni måste prova

Och det ska ni få göra så fort ni fått receptet av mig. Jag blir så trött på mig själv. Alla fina bilder och recept är som bortblåsta. Jag hittar de inte. Men känn ingen sorg, jag har det på plats här på bloggen vilken dag som helst.


Vilket antiklimax...

Halleluja jag har hittat alla bilder och recept!!

Här är receptet på de otroligt goda baugetterna som Ljung snodde ihop. TRY THEM!!



Vridna baugetter

6 dl ljummet vatten
1/2 pkt jäst
2 tsk salt
1,3 liter vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Strö på salt och rör ut jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, tillsätt mjölet och rör om till en deg.

Täck bunken och jäs i ca 2 timmar. (hellre längre än kortare. Det är den långa jästiden som är hemligheten med det här brödet)

Värm ugnen till 250-260°. Smörj en bakplåt. Häll ut degen på mjölat bakbord. KNÅDA INTE!
Skär i stället degen i 3 delar och bara forma eller "fös" ihop degbitarna till avlånga baugetter - lika långa som plåten. Mjöla de de utbakade bröden lätt, vrid dem i spiral och lägg över dem på plåten. Skåra dem med vass kniv. Jäs i ca 10-15 min

Grädda i den starka ugnsvärmen ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150° och grädda i ytterligare 15-20 minuter.







RSS 2.0